2010 m. gegužės 24 d., pirmadienis

PAN- NOX- LVX.

Panas tai ne tik antikineje Graikijoje zinomas lauku bei misku, kaimeniu bei piemenu raguotasis Dievas, pastaroji koncepcija greiciausiia bus kitos, aukstesnes Pano paradigmos luzis neisprusiusioje samoneje. Kita, Pano koncepcija yra filosofine, ir ji kila is etimologioskos zodzio pan reiskmes. Pan- Viskas. Tokiu budu tai Dievas visko, visybes, ir apima tokias savokas kaip Pirminis varyklis, Pirminis taskas, Monada, Vienove. Tai pats Kosmosas savo Pirmineje nedalioje, bei nedualioje busenoje. Is kabalistiniu reiksmiu, jam priskiriama yra Kether Sephira, Karuna bei Vainikas. Pradzia Kosmoso savo pirmojoje bei auksciausioje pasireiskimo is Nebuties busenoje- ir pati Butis.
Platonas aiskino zodzio Pan reiksme, artima kriksioniskajai Logos prasme, artima bet ne tapacia jai. Platonas Kratile rase jog egiptieciu Zodzio ekvivalentas buvo Dievas Thot ir jo simbolis- ibis, del to jog jo kunas padengtas tiek baltomis tiek ir juodomis plunksnomis. Ir tai interpetavo kaip Zodi kuris esas tiek Tiesa, tiek ir melas- ka krikscioniu interpetatoriai paskubomis atmete savo koncepcijoje, ir tuo patys savu uzdare vartus i Logo misterija. Jei tik Platonas butu parases jog juodos plunksnos simbliozuoja slaptaja, ar neisreikstaja Logo reiksme, o baltos- isreikstaja bei atvyra, arba kitaip- ezoterine bei ekzoterine, bet jis to negalejo padaryti nes buvo susaistytas pasventimo paslapties.
Kaip ir kiekvienas tikras Zodis, o Pan, ne kaip tik toks ir yra, jis turi buti savyje subalansuotas su savo priesingybe, ir kaip ir viskas buti daline Absoliucios Formules 0=2 israiska. Ir tuo isvedantis uz visu apribojimu, i Laisve.

PAN raktas yra Zodis ir Formule N.O.X. (Naktis). O Visatos pradzia bei atskaitos taskas vadinamas mistiniu Pano Naktis pavadinimu.

Atlikime sios Formules kabbalistine analize:
NOX, skaitlinis svoris yra 210, taip mes gauname tobula balansa paciame Varde, bei jo gematrineje raiskoje. Jau zinome jog Pan yra ekvivalentus visam Kosmosui, taciau Kosmosas yra Chaoso priesingybe, ir reiskia Pirminiu Buties elemntu ar savybiu tvarkinga issidestyma, darnos bei harmonijos reiksme. O skaiciu 210, mes galime rekonstruot i, 2- dualybe, kuri yra visada tik menama (atsiminkime 0=2) kuri yra suvedama i Vienybe per priesingybiu subalansavima, sutaikima ar sujungima, ir esmeje visaks isnyksta sioje jungtyje ir trasngresuoja i anapus paciu reiksmiu bei savoku tek dualumo, tiek ir vienybes. Tobulybe ir Tobulybe esmeje yra viena Tobulybe, ne du; ne, nera anei vieno!
Jei 210 nukreipia “gryzimo” link, tai atvirkstine formule, turi parodyti sukurimo kelia- 012, Istatymo knygoje randame apie tai aprasyta: . Niekas iskvepe zvaigzdziu sviesa, blankia ir pasakiska, ir du. Niekas- 0, zvaigzdziu sviesa- 1, ir 2. Ir toliau paaiskina preizasti: Kadangi as esu padalinta vardan meiles, vardan susijungimo galimybes. Bei tiksla: Sitai- pasaulio sukurimas, atskyrimo skausmas yra niekas, ir istirpimo dziaugsmas- viskas. Priezastis yra persipinus su tikslu, ir pabaiga slypi pradzioje.

Argi ne tai ir yra Sammadhi rezultatas, tik pasiektas ne mistiniu, bet magick patyrimu, israiskoje Meile yra istatymas, meile valdoma valios.

[….]

Kiekvienos Formules savybe turi patvirtint save ir visais kitais budais, tai pazvelkime i Vardo PAN reiksme per sudedamuosus ji hieroglifus bei T.A.R.O. atributus.
P- 80 ir Bokstas bei Burna, kaip niekas kitas tinka musu tavejui, Boksto korta turi senos tvarkos griuties prasme, ir akurat Pirmine emanacija ir yra is vieno lygmens perejimas I kita, siuo atevju is Nieko i Viska, astrologiskai tai Marsas, ir jo nenumaldoma energija, skaicius 5 siame lygmenyje- tai Svastika su akcentu i nejudanti centra. Burnos hieroglifas perdiem akivaizdus kad kad reiktu ieskoti jo sasaju su Zodziu- Logos. Sekanti grandis- A- Ayn, tai Akis, bei Velnias, skaicius- 70. Pirmoje stadijoje sugrioves viska kas nera tapatu sau, Vienis itvirtina save pati, nuoga realybe ir atspindi sis etapas. Astrologiskai tai Oziaragio zenklas, kuriame jei neklystu yra egzaltuotas Marsas. Sekantis raidos etapas- Mirties Arkanas, bei zuvies hieroglifas ir skorpiono zenklas, gematrine reiksme- 50. Mirtis nera pabaiga, nera uzsimirsimas, o transformacija- ir siame gludi atsakymas tiegiantiems jog butis tai katastrofa. Mes gi sakome jog butis yra transformacija kurios metu Absoliutas pazysta, mistinis kelias, bei isreiskia- magick, pats save.

Tai labai gerai apibudino Kroulis nagrinedamas Thelemitiska OM variacija AUMGN. Ir cia as tik uzsiminsiu. Tradicine Formule AUM, isreiksia trys etapus- pradzia, egzaltacija, pabaiga bei istirpima, ir isreikstaja buti traktuoja kaip katastrofa. Thelemitiskame variante mirtis tai tik dar viena grandis pazinime bei transformacijoje.

[….]

PAN Formule galime nagrinet kartu su N.O.X., o sia kaip priesingybe arba aukstesni L.V.X. formules lygmeni. Tai atveda prie idomiu izvalgu, bet dabar as neturiu noro apsistoti ties sai analize. Palieku sau tik uzuominas:

PAN- NOX- LVX.

Skorpionas, tai naktinis Marso zenklas ir ji sudaro trys etapai. Skorpionas, Gyvate, Erelis, ir jie trumai sakant isreiskia energijos sublimacijos stadijas. Skorpionas nuzudo pats save, kad tapti amzinaja gyvate, kuri tik keicia formas, kas simbolizuojama kasmetiniu issinerimu is senos odos, erelis tai vandens garai. Visi trys simboliai kartu susideda i vieninga Drakono paveiksla.

Kad placiau suprasti galime dar perziureti ir pirminius skaicius, juk 80= 8x10, 70= 7x10, 50= 5x10, ir gauname Veznyciotoja, Mylimuosius, Hierofanta su gemtarine suma- 20.

2 komentarai:

  1. Liber CCCXXXIII (Книги Лжей)
    Алистер КРОУЛИ
    Глава 1 (Альфа)
    ШАБАШ КОЗЛА

    О! сердце N.O.X., Ночи Пана.
    PAN: Двойственность; Энергия; Смерть.
    Смерть; Рождение: опоры «О!»
    Породить — значит, умереть; умереть — значит, породить.
    Брось Семя на Поле Ночи.
    Жизнь и Смерть — два имени [буквы] А.
    Убей себя.
    Ни того, ни другого в отдельности недостаточно.
    КОММЕНТАРИЙ
    Цифра 1 по форме напоминает Фаллос; поэтому глава называется «Шабаш Козла» — шабаш ведьм, на котором поклоняются Фаллосу.
    Глава начинается с повторения «О!», о котором шла речь в предыдущей главе [1]. Далее поясняется, что эта триада обитает в Ночи — Ночи Пана, которая обозначается мистическим словом N.O.X. [2], и это «О» отождествляется с буквой О из указанного слова. N — символ Смерти в Таро, а X, или Крест, — обозначение Фаллоса. Подробнее о Nox см. 1-ю главу «Книги 7» [«Книги лазурита»].
    Nox составляет в сумме 210 [3], что символизирует сведение двойственности к единичности, а затем и к небытию [4], и это — тайный знак Великого Делания.
    Далее разъясняется слово «Пан»: П — буква Марса, образ двух столпов [5], указывающий на двойственность; А по своей форме — это пентаграмма, энергия; а N, по соответствию из Таро, — смерть.
    Затем дается более подробное объяснение Nox: утверждается, что высшую Троицу, «О!», поддерживают или питают, процессы смерти и рождения, которые суть законы вселенной.
    Далее утверждается тождество двух этих процессов.
    Затем, в пятой строке, Ученику вменяется в обязанность постичь заключенный в этих физических процессах духовный смысл.
    После этого утверждается, что наивысшая буква, А, имеет два имени, или две фазы: Жизнь и Смерть.
    Седьмая строка уравновешивает пятую. Обратите внимание, что две эти строки построены таким образом, что каждая из них содержит больше от другой, чем от самой себя.
    Восьмая строка подчеркивает, что необходимо совершить и то, и другое.
    Примечания
    [1]. В комментарии Кроули к предыдущей главе говорится: «Эта глава начинается с буквы O, за которой следует восклицательный знак. Связь этого символа с теогонией “Книги Закона” объясняется в примечании [“Безмолвие. Нут — O; Хадит — . ; Ра-Гор-Хут — I”], но кроме того он соотносится с KTEIS [O], PHALLOS [вертикальная черта из восклицательного знака] и SPERMA [точка из восклицательного знака], и служит возгласом удивления или экстаза, представляющего собой основную природу всего сущего». — Примеч. перев.

    [2]. Лат. «nox» — «ночь». — Примеч. перев.

    [3]. Нун=50, Айин=70, Цадди=90; 50+70+90 = 210. — Примеч. перев.

    [4]. Последовательность цифр в записи числа: 2 — 1 — 0.

    [5]. В оригинале использован знак П — прописная греческая буква Пи. Соответствующая ей еврейская буква Пе соотносится с Марсом. — Примеч. перев.

    AtsakytiPanaikinti
  2. О мантре AUMGN
    Алистер Кроули
    http://oto.ru/cgi-bin/article.pl?articles%2Fworks-crowley%2F61-aumgn.txt

    AtsakytiPanaikinti