2010 m. gegužės 24 d., pirmadienis

Atu VIII- Reguliavimas, Lamed ir Arklas, Svarstykliu zenklas.Si korta dar Golden Dawn Ordino sistemoje buvo sukeista vietomis su XI- aja. XI- oji kad atsipndetu ADONAY ir 65 koncepcija, o VIII- BAPhOMAAT- Tiesos Pateptasis, arba abriaviatura nuo templi omnium hominum pacis abbas.

Centre kortos pavaizduota Tiesos Deive- Maat, Deive kurios Eonas seka iskart po kovingojo Horo Eono, tai darnos bei harmonijos Eonas. Ir akurat, figura meistriskai balansuojanti ant pirstu galiuku ir islaiko lygsvara. Jos galva puosia karuna su dviem strucio plunksnomis, kas senoves Egipte simbolizvao tiesa- o pati deive buvo Teiseja Dvieju Tiesu saleje. Pati kortos kompozicija nuostabiai subalansuota, tiek spalvines gamos atzvilgiu tiek ir paciu figuru- kas apacioje tas ir virsuje. Keleta zodziu reiktu pasakyt ir apie spalvas- melynos su zaliomis, regis butu nuoruoda i Chesed bei Netzah sefiras, taciau si kelia reprezentuoja Fortunos Atu, ne, Reguliavimo Atu, toks naujas pavadinimas, vietoj senojo Temides, spalvos tai papildancios spalvos, Sefiros Tipheret. Jos pagrindine- geltona, todel papildancioji bus melyna, bei Geburah, kurios pagrindine yra Raudona splava, su papildancia- zalia. Tokiu budu Kroulis sugebejo kelyje jungianciame Geburah ir Tipheret isreiksti viena graksciausiu magick koncepciju pritiakyta spalvoms- pagrindine spalva + papildancioji, tera dvi puses vienos pilnatves, ir tai dar vienas praktinis Formules 0=2 panaudojimas.
Thelemos sistemoje sia korta teisetai galime laikyti 0 Atu- Kvailio porine, kartu jos isreiksia ideja 31, ideja susieta su Formule LAShTAL, bei raktu i 93, nes 93= 31 x 3. Taip pat skaicius 31 anot Kroulio ir yra Raktas i „Istatymo Knyga“.
Ir cia mes susiduriame dar su viena drasia mintimi- kaip jau mineta Kvailys be kitu taip pat isreiskia Androgino ideja, vadinas jo pora- Maat, taip pat yra Androginas.
Tiesos Deives veida dengia ne temides raistis, kaip praeito Eono kortoje, bet Arlekino kauke. Tiesa ne akla, Tiesa zongliruojanti.
Neskubekite suvokti to racionalia samone, si koncepcija kaip perzengianti lyciu dualizmo klausymus, perzengia ir pati racionaluma, kuris abieju liciu atstovuosia pasireiksia skirtingais mechanizmais. Kita ideja- Tiesa gali but nuotaka tik Kvailiui, tik tam kas neprisirisa prie jokios idejos, tiksliau reiktu pasakyt- prie jokios dualines, nesubalansuotos idejos.
Ant Maat svartsykliu lekstuciu sveriamos Alfa su Omega, ir jos viena atsveria kita- tai dar kita Balanso israiska, bei Formules 0=2 piesinys.
Deive stovi tiesiai, ir kojomis remiasi i kalavijo smaigali, tai ta moteris kuri aprasyta Liber AL, kuri esti apsiginklavus kalavijumi.

Sic!
Sioji korta yra mano Isrinktosios NUotakos korta.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą