2010 m. gegužės 24 d., pirmadienis


Centre matome pavaizduota Dieva Mitra laikanti skeptra kuri vainikuoja figura sudaryta is triju apskritimu, tai triju Eonu simbolis- Izides, Ozirio bei Horo ir atitinkamu triju Liber Al vel Legis daliu grafinis atvaizdavimas. taip pat sis simbolis labai primena Zveries zenkla kuri galime pamatyti Liber 77 pradzioje. Hierofantas kaip ir Kvailys neturi poros, taciau jei Kvailys skaitosi Androginine figura, Hierofantas savo antraja puse yra eksterizaves, ir ja matome apsiginkalvusia kalavijumi stopvincio nelyg sargyboje. Si vieta atitinka teksta is Liber AL vel Legis knygos- moteris lai apsiginkluioja kalavijumi. Kalavijas yra reiksmingas ginklas siai figurai, kadangi eiles numeris jos VI, o skaicius sesi yra Sunaus bei Tiphereth Sefiros skaicius is elementu ginklu siai Sefirai yra priskiriams Oro kalavijas.
Hierofantas Mitra sedi soste kurio atbriaunos dvi didziules drambliu galvos, o aplink jo kuna apsivijes aukojamas jautis. Zinoma jog senoves Persijoje, o veliau ir Romoje per iniciacija i Mitros kulta neofitus apliedavo jaucio krauju, siu apeigu atgarsiai ir esti pavaizduoti minetoje kortoje.
Uz Mitros galvos aukstyje matome permatomepenkialapes rozes formos rozete, tarsi langa i ta erdve kuri pavaizduota juoda- juoda tai Akashos, arba dvasios spalva. tai sviesa kuri juda be kliuciu ir todel ji juda be atspindziu. tai akivaizdi aliuzija i Pentagramos simboli kaip rakta. Pentagrama taip pat pavaizduota ir Hierofanto centre, ir butent ji ir yra esmine detale- joje ipaisytas tyras vaikas, Thelemos sistemoje vadinamas Pergalinguoju Sakalagalviu Vaiku, kaip uzuomina i Horo Eona. Jis yra Magiskas Vaikas Hierofanto ir Izides apsiginklavusios kalavijumi, tai uzuomina ne kiek i emancipacija, kiek i aktyvu Moters vaidmeni Magisko Vaiko gymimo Misterijoje.
Kortos virsuje regime devynis vinis, mat vinis yra raides Vav hieroglifas, o skaicius devyni nurodo i devinta Sefira- Yesod, esancia pavaldzia Tipeheret Sefirai. Tradiciskai butent si Sefira ir siejama su Astralo pasauliumi, ir kai ji traktuojama atskirai nuo Tipheret, ji tampa melo, fantomu ir iliuziju sfera- kadangi kaip Luna nesviecia sava svioesa, o priima is Solio, taip ir Yesod, trera Tipheret saveikos su Mikrokosmu organas. Dar reiktu atkreipti demsi jog penkialape rozete gaubia gyvates simbolis ir balandzio, dvieju Thelemos koncepcija ipatinga reiksme turinciu simboliu piesiniai, ir jie atitnka kita vieta is Liber AL vel Legis: "Meile yra istatymas, meile valdoma valios. Neleiskit kvailiams klysti meileje; kadangi yra meile ir meile. Yra balandis ir yra gyvate. Pasirinkit apdairiai! Jis, mano pranasas, issirinko, zinodamas tvirtoves istatyma, ir dydziaja Dievo namo slepini."
Drambliai taipogi gali but nuoruoda i devinta Yesod sefira, kuri verciasi i lietuviu klaba kaip pagrindas, taciau gali but susieti ir su Chesed Sefira, kaip Jupiterio gyvunas- butent rysis tarp Chohmah bei Chesed Sefiru ir atributuoja sis Atu.
Na ir galiausiai kampuose pavaizduoti keturiu Elementu simboliai, taciau pazvelge atidziau pastebime jog tai tera kaukes, butent taip ir yra, keturi Elementai tai skirtingi Penkto Elemento, arba Dvasios pasireiskimai.

N.B. Jautis, be visa ko dar gali but Sventojo Angelo Globejo simbolis, kadangi Jautis, tai Alef, o Alef- 111. Ir cia Dydi Prisikelimo per Aukojima Misterija.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą