2010 m. gegužės 24 d., pirmadienis

Atu XV Velnias, lietuviskas graikiskojo Pan ekvivalentas. Oziaragio zenklas, raide Ayn- Akis.

O taip, tai jis. Visu kosmaru autorius, bei Buties “skonis”. Eilerasciu- rimas, dainos- harmonija, spalvu gamos, gyvenimui jis suteikia dziaugsma ir t.t.
Pan- nuo jo kiles ir panikos pavadinimas… Graiku, o tiksliau Arkadijos Panas, senesnis savo kilme uz Olimpiecius, jo rankose skuduciai is eptyniu Kosmoso harmonijos simbolis. Bet mes nenagrinejame cia mitologinio jo pavekslo.

Kroulio kortoje pavaizduotas kalnu ozys, jo veide sypsena kuri atskleidzia visa buties tragikosmiska situacija. Kaktoje trecioji akis, ji atverta, ir sieja sia korta su sekancia- Bokstas. Melynu geliu vainikas nurodo i kelia Ayn jungianti Tipheret su Hod. Taip pat mes matome ir kaduceju Hermio skeptra su persipinusiomis gyvatemis. Jo simbolika gana plati. Bet cia jis pavaizduotas kaip Auksines Ausros Ordino Vyriausiojo Adepto Skeptras. Ir jis simbolizuoja veikiau Merkuriju kaip Loga, nei Merkuriju kaip psichopiompa ar tarpininka zmoniu ir Dievu, ir juolab kaip triksteri, vagiu bei pirkliu globeja. Pats ozys pavaizduotas gigantisko Falo kamieno fone. Falas pavaizduotas Gyvenimo Medzio pavidalu. Faline simbolika akivaizdi, ir komentaru nereikalinga. Su falu susieta ir apatine kortos dalis- joje pavazduotos testikulai, kitaip kaiusiukai. Viename ju keturios figuros tarsi bersiverziancios i laisve, o kitame- susipine painiuose santykiuose ir vienas kita laiko, bei trukdo pakilt. Ir juose mes galime izvlegti chromosomu poras.
Ka cia dar pridurus, nesipleciant i mitologines Pano bei filosofines Logos plotmes- Oziaragis, tai pieciausias Zodiako taskas, jame randasi Ziemos saulegrazos taskas, kurio metu Thelemitai pazymi Zemes Elemento Sventima.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą