2010 m. gegužės 24 d., pirmadienis


Siandien Atu IV Imperatorius. jau is paties pavadinimo galima suprasti jog Imperatorius su Imperatoriene sudaro pora. Tai patvirtina ir kiti simbliai- spalvu suderinamumas, zalia su raudona, atitinka Venera bei Marsa, taip pat dvigalvio erelio simbolis atvaizduoti ant skydu tiek Imperatoriens, tiek Imperatoriaus kortu, na ir manau svarbiausia ju zvilgsniu kryptis, jos abi zvelgia vienas i kita.
Pirma reiktu uzsimint apie sios kortos padeti ant Gyvenymo Medzio glifo. Istatymo Knygoje, yra sekantys zodziai"Teisingos visos sios senoviskos raides is mano Knygos; bet Tzaddi nera Zvaigzde". BUtent del ju reiksmes ir nera bendros nuomones del to kur patalpint Gyvybes Medyje Zvaigzdes Korta. Vieni sukeicia pacius Arkanus vietomis, kiti tik raides. Asnusprendziau sio darymo metu Atu Imperatorius palikt jo tradicineje vietoje. Tam yra keletas preizasciu, o svarbiausia ta jog Imperatorius yra Imperatorienes pora ir abi kortas patogu interperuot kartu. Taciau sukeiciu vietomis priskiriamass raides- Imperatoriui pripaisau Tzadi ir hieroglifo kabliukas reiksme, o Zvaigzdes Atu- He ir lango hieroglifa.
Zvaigzde- tai NUit ir jai Moteniska Tetragramatono raide He, labiau pritinka nei Vyriskajam bei autoretingajam Imperatoriui.
Imperatoriaus itaka nusako Marso planeta esanti savo namuose- Avino zenkle, is cia ir dominuojanti raudona kortos spalva, bei pasikartojantis avino simbolis atvaizduotas ant sio Arkano. pagrindine figura tvirtai sedi centre, jos kojos sudaro kryziu, tai alcheminio elemento Sieros simbolis- Sulphur, kas kitoje sistemoje reiksia ugninga gyvybine Radjas energija. Is desines Imperatoriui nupiestas Avinelis su pergales veliava, jis dera su Imperatorienes kortoje pavaizduotu Pelikanu. Tai Triumfuojantis Zodis (nes Chohma- tai Logos, Zodis)
Viena ranka Imperatorius laiko sfera su kryziumi, kaip zemes
rutuli, ir laika jis ja chakros Manipura lygyje. Kitoje ranoje skeptras akurat nurodantis sio Atu padeti, jungiancia sefiras Chohmah su Tiphereth, uzuomina i tai matome ir sviesos sraute slindanciame is virsutinio kampo. tai aktyvi, vyriska, autoriteta simbolizuojanti korta- ji tvyksi energija bei jega. labai svarbu atkreipt demesi i tai jog viskas joje yra subalansuota, antraip si jega taptu nevaldoma, nuozmia ir bloga.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą