2010 m. liepos 13 d., antradienis

Laiko sargai

Laiką žmonija pažįsta kaip fizinę sąvoką. Materialiame pasaulyje laikas turi matavimo vienetus, juda iš praeities į ateitį. Pagal Avestos tradiciją, laikas yra nepažinus Absoliuto pasireiškimas, o žmogus gali dirbti su laiku, studijuodamas jo dėsnius, ritmus, natūralią įvykių eigą, pajusti laiko chronobangas. Senovės arijai buvo sukūrę mitą apie 4 laiko formas ir jų Sargus. Tie Sargai turi padėti Absoliutui kovoje su blogiu. Kol egzistuoja blogis šioje žemėje, tol Laikas tekės iš Praeities į Ateitį, ir tik akimirkos, kurios vadinamos dabartimi, leidžia žmogui realizuoti įvairius Pasirinkimo variantus. Tik tos akimirkos leidžia išsprūsti iš laiko sūkurio į Amžinybę, kur yra laiko Pradžia. Bet tai padaryti gali tik išrinktieji, nes neužtenka vien tik atsisakyti šio pasaulio malonumų, bet reikia visiškai save išvalyti nuo karmos, visokių ydų ir pagundų, t.y. šiame gyvenime laimėti kovą už save.
Kiekvienas žmogus turi savo prioritetinę Laiko formą. Vieni orientuoti į praeitį – praeitis yra jų visos veiklos stimulas. Tai susiję su protėviais, kurių poelgiai palieka neišdildomą antspaudą jūsų gyvenime. Atidirbdamas jų karmą, žmogus koreguoja savo praeitį, o tai reiškia, kad keičia savo likimą.
Žmonės, gyvenantys ateitimi, pastoviai modeliuoja kokius nors procesus, veiksmus. Jie pamiršta kas buvo ir kas yra. Tai keistuoliai svajotojai, kurie nuolat veržiasi kažkur į priekį, kuria ateitį, ją modeliuoja, patys dalyvauja jos formavime, kol pati ateitis dar nėra pasireiškusi.
Žmonėms, gyvenantiems dabartimi, viskas vyksta čia ir dabar. Jie atitinka savo paskirtį, misiją, yra adekvatūs laiko momentui, neiškrenta iš laiko tėkmės.
Žmonės, nukreipę savo žvilgsnius į Amžinybę, gyvena mintimis ir darbais, skirtais žmonijos tobulėjimui, sieja savo gyvenimą su Laiku kaip Absoliutu. Tai budistai, amžinų tiesų ieškotojai, filosofai, kurių mintys ir darbai turi ilgalaikį poveikį, kartais net nesuprantami bendraamžiams. Tai Genijai.
Danguje laiko Sargai yra susiję su žvaigždėmis ir išsidėstę Visatoje pagal pasaulio šalis.
Ateitį saugo Tištaras, kuriam pavaldžios visos prognozės, pranašystės, kurių pagalba yra modeliuojami ateities procesai. Be Tištaro leidimo niekas negali pranašauti, netgi burti kortomis. Tištaras yra Rytų Sargas, jo buveinė yra Sirijaus žvaigždė, brangakmenis – rubinas, ryškai purpurinė spalva. Žmonės, kurie dažnai ir daug buriasi, prognozuoja ateitį, patenka į Tištaro priešo, demono Apaošos rankas. Jis yra dykumų, bevaisių planų ir projektų, nenaudingų galimybių valdovas. Žmonės, patekę į šio demono valdžią, pasineria į virtualią realybę, yra uždaromi labirinte, iš kurio nėra išėjimo. Todėl ir sakoma, kad negalima be Tištaro leidimo žiūrėti į ateitį ir likti nenubaustam. Tai gali daryti tik žmogus, kuris suvokia ateities formavimo procesus, žino jos išvirkštinė pusę, t.y. praeitį.
Praeitį saugo Šatavaešas. Jis yra Vakarų sargas, jo žvaigždė yra Vega, spalva žalia, brangakmenis – smaragdas, protėvių akmuo. Visa praeitis, mūsų genetika yra susijusi ne tik su protėviais, bet su viskuo, kas buvo prieš mūsų įsikūnijimą. Kol žmogus nežino savo praeities, jis negali modeliuoti ateities.
Dabarties laikas susijęs su Chaurangu, jo spalva sidabrinė arba balta, kurioje susilieja visos vaivorykštės spalvos (tos spalvos atitinka žmogaus čakrų spalvas, todėl dabarties žmogui labai svarbu, kad visos čakros būtų švarios ir stiprios). Brangakmeniai – baltasis aduliaras arba matinis selenitas, žvaigždė – Alkoras (viena iš Grįžulo ratų žvaigždžių), esanti Šiaurės pusėje.
Amžinybę saugo Vananda, jo žvaigždė – Fomalgautas, spalva – ryškiai mėlyna, indigo, akmuo – safyras. Tai Pietų sargas.
Horoskope, kaip ir danguje, yra tam tikros vietos, kuriose fokusuojasi Laiko Sargų poveikis. Tai kampiniai taškai, susiję su pagrindinėmis žmogaus problemomis: asmenybės vystimosi dinamika (1 būstas), asmenybės santykiai su aplinka ir partneriais (7 būstas), viso gyvenimo tikslai ir jo siekimo būdai (10), galų gale – žmogaus kilmė, jo giminės šaknys (4). Horoskope konkrečiai tai atitinka: Tištaras susijęs su Asc, Šatavaešas su Dsc, Valanda su MC, o Chaurangas su IC.
Ideale, jeigu vienas iš Laiko Sargų yra arti kampinio taško, tam žmogui laiko forma, susijusi su atitinkamu Sargu, tampa reikšminga, veiksminga gyvenime. Net jeigu netoli vieno iš kampų yra bet kuri planeta, tai irgi rodo vienos iš laiko formų svarbą žmogaus gyvenime, t.y. jam atsiveria daugiau galimybių, negu kitiems. Ir tik nuo žmogaus pasirinkimo priklauso, kaip jis pasinaudos duotomis galimybėmis.
Jeigu horoskope Tištaras (Sirijus) patenka į Asc arba yra kaip nors susijęs, tokiam žmogui lengviau sekasi rinktis ateities galimybes, nes jis gerai suvokia priežasties – pasekmės eiliškumą, ryšį. Dar nepadaręs nė vieno žingsnio, jis jau žino, kas bus paskui. Jis moka rinktis variantus, akimirksniu juos įvertina.
Šatavaešas (Vega) prie Dsc žmogui atveria visą jo praeitį, genetinę atmintį, leidžia išeiti iš giminės prakeikimų, tapti nauju žmogumi. Bet kurio Laiko sargo buvimas prie kurio nors kampo žmogui duoda ką nors daugiau, negu kitiems, kas leidžia pakilti virš kasdienybės, jam pavedama misija. Bet kaip konkrečiai žmogus elgsis, priklauso nuo pasirinkimo. Jeigu prie kurio nors kampo yra planetų sankaupa ir tai susiję su bet kuriuo Laiko Sargu (žvaigžde), tai rodo žmogaus Golgotą, kurią jis turės nešti. Jeigu žmogus nuneš ją iki galo, tai taps laisvu, laimingu, atgims naujam gyvenimui. Jeigu tai susiję su Dsc, tai reikės iškentėti savo protėvių kaltes, jeigu su Asc – žmogaus gyvenime bus labai svarbi pasirinkimo problema. Tai atitinka žmogų iš pasakos, stovintį kryžkelėje, kai reikia pasirinkti, kuriuo keliu eiti. Jeigu tai IC – tai reikia gyventi dabartimi, sekti kiekvieną momentą (sustok akimirka žavinga!), būti kariu, pasiruošusiu bet kam, niekada neatsipalaiduoti. Jeigu išskirtas MC – žmogus nieko nesupras tol, kol nesuvoks pagrindinės išminties, kaip Buda. Vanandas atsiveria tik tiems, kas suvokia savo aukštąjį tikslą, kelia sau ypatingus tikslus, filosofiškai žiūri į viską, kas vyksta mirtingųjų pasaulyje. Kiekvienas turime savo Golgotą. Raktelis yra tas kampas, prie kurio yra planetų arba atitinkama žvaigždė.
Jeigu horoskope nėra planetų prie kampų, toks žmogus gali gyventi ramiai, neapkraudamas savęs jokiomis problemomis. Bet, iš kitos pusės, bet kokios problemos jam bus nesuprantamos, o tai reiškia, kad jis gali kartoti vis tas pačias klaidas.

Is http://www.parapsichologija.info/viewtopic.php?f=18&t=328&start=80

1 komentaras:

  1. Звезда Альдебаран, отмечающая весеннее равноденствие, считалась наблюдающей за востоком. Регул, отмечавший летнее солнцестояние, был наблюдающим юга. Антарес, соответствовавший осеннему равноденствию, считался наблюдающим за западом. А звезда Фомальгаут, обозначающая зимнее солнцестояние, наблюдала за севером.

    http://dreamsilver-taro.narod.ru/libr/metod/metodik/vicca/grimassi/glava05/index.htm

    AtsakytiPanaikinti