2011 m. liepos 14 d., ketvirtadienis

Rubino Zvaigzde

93!

Sulyg savo supratimu igautu asmeniniu magisku praktiku deka, pakeiciau bndrines Rubino Zvaigzdes atribucijas, i asmenines. Trumpai apie tai.

Therion, tai aktyvioji Mago puse, todel turetu asocijuotis su vienu is aktyviu Elementu. Mes ju zinome lygiai du, tau Oras bei Ugnis, tradiciskai priskiriami vyriskiems Elementams. Oras labiau zemiskas, tiksliau zmogiskas, jo ir Kerubas turi Zmogaus forma, todel butent ji ir priskiriau Therionui. Babalon, kuri Ritualo metu invouojama kaip Therion pora, jame uzima pasyviaja, moteriska pozicija, ir del to jai tenka Zemes Elementas. Tokiu budu Therion naturaliai suprantamas Sunaus bei Ruach, Vav Tetragramatono, kurio Skaicius yra 6, kaip ir Zveries galvu skaicius, prasme. Sis Zveris, anot kitur aprasytos mano koncepcijos, tai sajunga Dievisko prado su Zmogiskuoju ir jis yra Magas Riteris, arba Riteris Magas, kuris leidziasi i kelione isvaduot savo Sese Dvyne, Nuotaka bei Isrinktaja, kuri ir yra Babalon. Iprastai laikoma jog Babalon yra balsas pazadinantis is miego Riteri, ir isvedantis anapus Bedugnes, taciau jau iskart, aktyvus vaidmuo atitenka Riteriui- Sunui. Anot Thelemos esti dvi Babalon, aukstoji, salyginai taip pavadinkim, tai Binah, bei zemoji, jos atstove siapus Bedugnes, butent pastaroji ir sudaro siame Rituale pora su Therion. Ji, tai Nephesh, ja dar vadina puolusia Siela, psichologijoe yra seselio savoka, tam tikra prasme ji tiksliai apibudina Nephesh.

Nuit- absoliutus Dieviskas Potencialumas, galimybe buti viskam, ir paciai Buciai, galimybe Buciai buti visokia ir viskuo. Nuit, tai Apskritimas be krastu, ir jai priskiriau Vandens Elementa, pagal analogija su pirminiu Vandenynu, arba zmogiskaja prasme motinos vandenimis. Jos pora Hadit- Centras esantis visur. Tai Dieviskos Samones Centras, todel Nuit bus realizuota, o Hadit yra nepazinus kuriam priskiriau Ugnies Elementa. Tai Ugnies kaip pirmosios Emanacijos ideja. Is Sielu, Nuit yra Neshama, Dieviskoji Intuicija, esanti Binah Sephiroje, o Hadit- Chiah ir Dieviskoji Valia, kuiria atitinka Chohma Sephira. JIe, tai Dieviskieji Mtina su Tevu, He, ir Yod, Tetragramatono.

Ir toji Misterija kuri ivyksta siu dvieju poru, Zmogiskosios bei Dieviskosios saveikos Centre ir yra tai kas esti Yechidah, Auksciausioji Siela, Genijus, arba Sventas Angelas Globejas, kitaip dar Dievu vadinamas. Tai Savastis esanti tarp Nebuties ir isreiskianti Buti. Nebutis perejusi per si Auksta Samones Centra, pati igauna Samones bruozu ir tampa Buties dalimi.

Teisybes delei reikia pamineti, jog sioji Samone nieko net arti bendro neturinti su zmogiskaja, todel bet kokie zmogiski vertinimo kriterijai jai netaikintini.
Sios sasajos visa sistema padaro grazia ir grakscia, ji idealiai atitinka Didziojo Darymo Formule kabbalistiniame Zmogaus sandaros kontekste, o taip pat ir Dievisku Veidu prasme.

93 93/93

1 komentaras:

  1. 93!

    Cia slypi dar viena svarbi paslaptis, butent santykiai tarp zemosios Babalon, gal verciau ja vadint ja jaunaja, bei Aukstosios. Panasu jog Ji isikunyja konkrecios Babalon pavidale idanrt pazadint Ta kuris ja ir Isvaduos.

    AtsakytiPanaikinti